Henkilöstö

HRVäkesi on hyvää ja osaavaa, mutta asiat eivät sittenkään suju niin kuin mielestäsi pitäisi? Vai ajatteletko sisimmässäsi, että tämäkin olisi pitänyt tehdä itse. Kenties tiedät, mistä kenkä puristaa, mutta sinulla ei ole oikein välineitä tilanteen muuttamiseksi? Monet pulma-asiat yrityksissä – itse asiassa useimmat – kulminoituvat aina ihmisiin, työntekijöihin. Niin strategia kuin yrityksen prosessitkin ovat ihmisen suunnittelemia ja toteuttamia. Jos on valittu oikea strategia, sen onnistunut toteuttaminen on kiinni tekijöistä.

Entä onko asiakastyytyväisyys laskussa? Eikö sisäinen kommunikointi toimi? Pakottaako heikko kannattavuus etsimään parantamiskohteita ja kehittämään toimintatapoja? Selkeän strategian puuttuminen tai epäselvät prosessit voivat haitata hyvien tulosten saavuttamista, mutta niin voivat myös epäkompetentit esimiehet ja työntekijät.

Prosessien ja strategian implementoinnin onnistumisen edellytys on, että henkilöstöllä on ”selvät sävelet”, eli he tietävät, mitä heiltä odotetaan ryhmänä ja yksilöinä. Lisäksi heillä tulee olla riittävästi ns. sosiaalista kompetenssia. Esimiehet tarvitsevat lisäksi johtamistaitoja, kun taas myyjillä on oltava myyntitaktista osaamista. Tässä maassa on saatavana runsaasti valmennusta, mutta me voimme tarjota käyttöönne myös hyviä työkaluja, joiden avulla voit kehittää koko organisaatiosi toimintaa, henkilöstön sosiaalista kompetenssia, rekrytointiprosesseja, esimiestaitoja jne.

4Success auttaa asiakkaitaan tarjoamalla palveluja ja konkreettisia apuja mm. rekrytointiin, perehdyttämiseen, työnteon laadun, organisaation toiminnan ja johtamisen kehittämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa ennen kaikkea konkreettisia työkaluja asiakasyrityksen omaan käyttöön ja jatkuvaan kehittämiseen.

Kiinnostuitko?